Nieuws | Halve Marathon Rotterdam

Nieuwe start Halve Marathon Rotterdam, eenmalig in de zomer

images

Terug op de hardloopkalender: de Halve Marathon Rotterdam. Tijdens de World Police & Fire Games keert de halve marathon weer terug naar Rotterdam. Het evenement vindt plaats op 31 juli 2022 en is daarmee de enige grootschalige Summer Run in Nederland. De inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend.

De Halve Marathon Rotterdam is dit jaar dé Summer Run van Nederland. Tijdens de zomermaanden staan er weinig hardloopevenementen op de agenda. Als afsluitend onderdeel van de World Police & Fire Games, die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam, vult de Halve Marathon Rotterdam dit gat op met drie afstanden voor zowel de beginnende als meer gevorderde loper. Bijzonder voor de deelnemers is dat er tijdens het event ook internationale lopers van de World Police & Fire Games strijden om de winst op de halve marathon.

De Halve Marathon van Rotterdam keert na dertien jaar terug. Het is de bedoeling om het in ere herstelde evenement in de toekomst als vanouds in september te laten plaatsvinden. De eerste editie van dit vernieuwde evenement laat hardlopers Rotterdam opnieuw ontdekken. De organisatie achter de NN Marathon Rotterdam heeft een bijzonder parcours ontwikkeld langs bekende en onontdekte hoogtepunten van de stad. De start en finish is op de iconische Coolsingel.

Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland: “Deze zomereditie geeft de Halve Marathon iets speciaals, het is de enige echte Summer Run van Europa. We rekenen erop dat het een succes wordt en willen daarna graag dit evenement de komende jaren vervolgen in de maand september. Dan zullen ook meer toppers het in hun programma kunnen inpassen.’’

Eva van der Vegt, Managing Director van WPFG2022 vult aan: “We zijn trots op de samenwerking tussen Golazo Nederland en de World Police & Fire Games Rotterdam 2022. Het is geweldig dat de WPFG als vliegwiel kan dienen om de Halve Marathon weer op de (internationale) kaart te zetten.” 

Programma

Tijdens de Halve Marathon Rotterdam staan er drie afstanden op het programma. Vanwege de zomerse temperaturen, vindt het gehele programma plaats in de ochtend.

Het programma van de eerste editie van de Halve Marathon Rotterdam op zondag 31 juli 2022 ziet er als volgt uit:

09:00 uur:       21.1K Summer Run (halve marathon)

10:15 uur:       10.55K Summer Run (kwart marathon)

11:15 uur:       5K Summer Run Rotterdam

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.

De Halve Marathon Rotterdam is daarnaast onderdeel van de World Police & Fire Games 2022.  Tijdens de Halve Marathon Rotterdam oefenen de deelnemers aan de World Police & Fire Games deze sport uit op hetzelfde parcours als de deelnemers van de Halve Marathon Rotterdam.  

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding is het officiële goede doel van de Halve Marathon Rotterdam. Jaarlijks krijgen 70.000 mensen de diagnose huidkanker. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van teveel blootstelling aan uv-straling of de zonnebank. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Tijdens de Halve Marathon Rotterdam focussen we op het t advies van KWF Kankerbestrijding: bescherm jezelf en je kinderen. Smeer je goed in, ga tussen 12 en 15 uur uit de zon en draag beschermende kleding, ook tijdens het sporten.

Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren aan KWF Kankerbestrijding of een eigen actiepagina aanmaken om dit doel te ondersteunen.

World Police & fire Games 2022 - IN SPORT WE UNITE

De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen worden deze zomer voor het eerst in de historie in Nederland gehouden. Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. De havenstad Rotterdam is tien dagen lang het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement.

Ruim 10.000 politiemensen, brandweerlieden, medewerkers van douane en Dienst Justitiële Inrichtingen afkomstig uit 70 verschillende landen doen mee aan de WPFG2022. Zij zullen actief zijn in maar liefst 63 sportonderdelen waaronder crossfit, atletiek, triatlon, waterpolo, kitesurfen, ultimate firefighter en uiteraard de halve marathon.

De World Police & Fire Games 2022 zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan. Vandaar dat het motto van de WPFG2022 is: ‘IN SPORT WE UNITE’