Nieuws | Halve Marathon Rotterdam

Halve Marathon Rotterdam – De Summer Run van Nederland

images

Nieuw op de hardloopkalender voor komende zomer is de Halve Marathon Rotterdam. Tijdens de World Police & Fire Games keert de halve marathon weer terug naar Rotterdam. Op 31 juli 2022 vindt de enige grootschalige Summer Run in Nederland plaats in het centrum van Rotterdam. De inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend.

De Summer Run van Nederland

De Halve Marathon Rotterdam is dé Summer Run van Nederland. Tijdens de zomermaanden staan er weinig hardloopevenementen op de agenda. Als afsluitend onderdeel van de World Police & Fire Games, die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam, vult de Halve Marathon Rotterdam dit gat op met drie afstanden voor zowel de beginnende als meer gevorderde loper. Bijzonder voor de deelnemers is dat er tijdens het event ook internationale lopers van de World Police & Fire Games strijden om de winst op de halve marathon.

De eerste editie van de Halve Marathon Rotterdam laat hardlopers Rotterdam opnieuw ontdekken. De organisatie achter de NN Marathon Rotterdam heeft een bijzonder parcours ontwikkeld langs nieuwe en historische hoogtepunten van de stad. De start en finish is op de iconische Coolsingel waarbij de lopers aan de ambiance en sfeer van de NN Marathon Rotterdam kunnen proeven. Het parcours bevat onontdekte wijken en schaduwrijke paden rondom de Kralingse Plas waarbij er veel publiek wordt verwacht.

Programma

Tijdens de Halve Marathon Rotterdam staan er drie afstanden op het programma. Vanwege de zomerse temperaturen, staan alle afstanden in de ochtend gepland.

Het programma van de eerste editie van de Halve Marathon Rotterdam op zondag 31 juli 2022 ziet er als volgt uit:

09:00 uur: 21.1K Summer Run Rotterdam

10:15 uur: 10.55K Summer Run Rotterdam

11:15 uur: 5K Summer Run

De 21.1K Summer Run Rotterdam is daarnaast onderdeel van de World Police & Fire Games 2022
Deelnemers kunnen zich inschrijven via de inschrijfpagina.